A Denon egyik legjobb fejhallgatója – AH-D7200

0

2016. december 14. – A Denon, mint a világ egyik vezető szórakoztató elektronikai termék gyártója, a mai napon bejelentette az új zászlóshajó over-ear fejhallgató modelljét a legigényesebb audiofil rajongók számára.

A Denon már több, mint fél évszázados tapasztalattal rendelkezik a fejhallgató tervezés és fejlesztés területén. Az új AH-D7200 referencia modell egyesíti az innovatív technológiákat és a gondosan kiválasztott legfinomabb anyagokat a legjobb privát zenehallgatásokhoz.

A Denon egyik legjobb fejhallgatója – AH-D7200, Denon Store

AH-D7200 – a referencia szabvány a fejhallgató hangzásban és kényelemben

Azon igényes audiofil rajongók számára lett tervezve, akiknek a fejhallgatón történő zenehallgatás nem csak kényelmet, hanem örömöt is jelent. A Denon új AH-D7200 referencia modellje egy egyedülálló kombinációját nyújtja a több, mint 50 éves tervezési és fejhallgató gyártási szakértelemnek, amely része a cég 106 éves audio történelmének, valamint az innovatív technológiájának és mérnöki tapasztalatának.

Mindenekelőtt két kritérium irányította a Denon mérnökök gondolkodását, amikor ezt a zászlóshajó modellt megtervezték: páratlan hangminőség és páratlan kényelem. Ez azt jelentette, hogy új dizájnokat és új anyagokat dolgoztak ki, így a kivételes teljesítmény érdekében a legjobb összetevőkből alkották meg ezt a terméket. Az AH-D7200 klasszikus külseje mögött annak majdnem minden eleme új; az egyedülálló FreeEdge nano-szálas meghajtó egységektől kezdve az igazi dió házak kialakításáig. Még a fülpárnák tervezése is eltér az eddig megszokott gondolkodásmódtól. Japán fejlesztésű puha műbőr burkolatokat választottak egyszerűen azért, mert ezek nagyobb komfortot nyújtanak, mint a valódi!

Az AH-D7200 középpontjában az 50 mm-es FreeEdge membrán foglal helyet, mely egy olyan nano-szálas anyagból készült, ami a merevsége és az alacsony tömege alapján lett kiválasztva. Ez biztosítja a pontos, torzításmentes dugattyú szerű mozgást, ami önmaga is csillapít, hogy megszüntesse a nem kívánt rezonanciákat a membránon belül. Ez egy lágy, illeszkedő peremre van szerelve, megkönnyítve ezzel azt, hogy elmozduljon – válaszul a zenei jelekre – anélkül, hogy elhajolna, vagy torzítana – így biztosítva a lehető legtisztább hangot. A „motor” ami vezeti ezt a membránt CCAW-t (réz bevonatú alumínium huzalt) használ, hogy a hang-tekercs a lehető legkönnyebb legyen, és rendkívül erős (több mint 1 Tesla) neodímium mágneseket alkalmaznak, hogy növeljék a linearitást és a válasz sebességet. Mindez azt jelenti, a vezető rendszer teljes energiája a zene továbbítására irányul, a hallgató fülébe, mindez köszönhető a Denon fejhallgató mérnökök által kifejlesztett egyedi dizájnnak és a fejlett, Japánban gyártott anyagoknak.

Természetesen a meghajtó csak egy része a fejhallgató audio rendszerének, az AH-D7200 meghajtó egységeket rezgéscsillapító mérnöki gyanta lemezekre szerelték, így még jobban csökkentették a torzítást. Ezek illeszkednek a természetes diófából készült házakhoz, a sűrű fa pedig önálló csillapítású és az alakja is csökkenti a belső rezonanciákat és visszaverődéseket. Ezen túlmenően a diófa anyag használata melegebb, természetesebb, „hangfalasabb” hangot biztosít a fejhallgatónak.

A fejhallgatót hajtó erősítőhöz ezeket a meghajtó egységeket egy ultra-magas minőségű 7N (99,99999%-os tisztaságú) oxigénmentes réz kábel által csatlakoztatjuk, ami Japánban készült a Denon specifikációi alapján, a lehető legjobb jeltovábbítás érdekében. A kábel strapabíró, forgácsolt réz gyűrűs fém dugóval végződik és emellett a 7N réz itt is jelen van, mivel ezt használják a fejhallgató belső kábelezéséhez. A „lebegő jack” dizájnt használják a kábel és a fejhallgató hangsugárzó egységek közötti kapcsolathoz, hogy megakadályozzák a mechanikai zajt a kábel és a fülkagylók között, míg a levehető kialakítás révén a felhasználó kísérletezhet egyéb utángyártott kábelekkel is.

Amellett, hogy a lehető legjobb hangminőségre lett tuningolva, az AH-D7200-t az extrém kényelemre tervezték. A fülkagylók fel vannak függesztve az ergonómiailag ívelt, öntött alumínium tartókra, míg a fejpánt anyaga valódi báránybőr. A fülpárnákhoz díszített műbőrt választottak a kimagasló lágyság és tartósság érdekében, emellett memória hab teszi lehetővé a legjobb illeszkedést a felhasználó fülére. Ez mind része annak a mérnöki tervezésnek, ami biztosítja a maximális élvezetet a hosszú zenehallgatások közben. A könnyű súlytól (385 g a kábelek nélkül) az illeszkedésig és emellett az oldalsó nyomás is optimalizálva lett a lehető legszélesebb körű fej méretekhez és formákhoz is.

Végső hang, páratlan kényelem – az AH-D7200 a referencia a Denon fejhallgató szakértői gárdától, akik nagyon komolyan veszik a zenehallgatást. Az AH-D7200 januártól lesz elérhető a Denon szakkereskedésekben.

AH-D7200 – Fontosabb jellemzők

  • Egyedülálló, 50mm-es FreeEdge meghajtó technológia, nano-szálas anyagból
  • Valódi fa fülkagylókkal
  • Ultra-magas minőségű kapcsolat a 7N oxigén mentes réz kábellel
  • Rendkívüli magas viselési komfort
  • Luxus kivitel
  • Tökéletes beállítás, hogy illeszkedjen minden fejtípusra