A DENON STORE 5 legnépszerűbb mini HiFi rendszere

0

Ennek az írásnak a keretein belül szeretnénk bemutatni kedves olvasóinknak a Denon Store-ban kapható legnépszerűbb mini HiFi rendszereket. És hogy mégis mik a legfőbb okai annak, hogy az ügyfeleink gyakran választják ezeket a készülékeket kínálatunkból? Máris kiderül, lássuk hát!

Ha a fenti kérdésekre a legegyszerűbb választ keressük, akkor elmondható, hogy a mini HiFi rendszerek egyik fontos és alapvető tulajdonsága a méreteiben rejlik. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy a mini rendszer méretének nem feltétlenül kell befolyásolnia annak funkcionalitását és hangminőségét. A mini hangrendszerekben akár annyi lehetőség, és olyan színvonalas hang is rejtőzhet, mint egy nagy méretű torony rendszerben.

Nézzük meg, hogy melyek a bemutatótermünk legnépszerűbb mini audio egységei, amelyek simán vetekedhetnek egy nagyobb rendszerrel is:

1. DENON CEOL N10

A Denon Ceol N10 elnyerte az EISA legrangosabb All In One rendszerének járó díját.

ALL IN ONE

A Ceol rendszerek lehetőségeit nagyon sokáig ecsetelhetnénk, így most csak felsorolnánk a három legfontosabbat:

  • Három különböző színből választhatunk: fehér, szürke és fekete.
  • Csatlakozók széles tárháza: ha szeretné TV-je hangját hallgatni a készüléken, akkor csak kösse össze egy optikai kábel segítségével, és máris kezdődhet a szórakozás. Az optikai bemenetekből rögtön kettő darab is van a készülék hátlapján, így még egy további készülék, pl. játékkonzol is csatlakoztatható.
  • Csatlakozás az internetre és a helyi hálózatra kábelen és WiFi-n keresztül az Online zenei streaming szolgáltatások, internetes rádiók, és az otthoni (NAS) szerver eléréséhez.

A DENON STORE 5 legnépszerűbb mini HiFi rendszere, Denon Store

Követjezzen a már szinte legendává vált sorozat legfrisebb tagja szintén a Denon-tól:

2. Denon D-M41 mini HiFi + Denon SC-M41 hangszóró pár

A legjobban a „Lil’ Beast” jelzővel tudnánk jellemezni, mivel egy valódi „kis szörnyeteg”-ről van itt most szó. A csatornánkénti 30W teljesítmény bár nem hangzik soknak, de egy ilyen kis méretű készülék ház alatt óriási teljesítménynek számít, hála a Denon mérnökeinek, ráadásul a készülék elektronikájára kellően nagy dinamika jellemző apró méretéhez képest.

A tervezőmérnökök emellett még arról is gondoskodtak, hogya többféle forrásból származó zenéinket is élvezhessük. Az Denon D-M41 rendelkezik FM rádióval, CD-lejátszó egységgel, sőt a DAB+ verzió esetében a digitális földfelszíni rádió adásokat is foghatjuk. A beépített Bluetooth-nak köszönhetően a zenei streaming szolgáltatásokat és a tableten vagy telefonon tárolt zenéinket is lejátszhatjuk.

A DENON STORE 5 legnépszerűbb mini HiFi rendszere, Denon Store

Listánk következő helyén a Marantz Melody X (MCR-612) áll:

3. MELODY X

Ez a rendszer már egy eléggé komoly zenei ligában játszik, így gyári hangszórót már nem kínál hozzá a Denon-Marantz páros, mivel bármilyen polc hangsugárzóval, vagy kisebb álló hangsugárzóval kiválóan megállja a helyét.

Az erősítő egység csatornánkénti, akár 60 W-os teljesítményének köszönhetően a komolyabb, minőségibb színvonalú hangszórók megszólaltatása szinte gyrekjáték a Marantz Melody X rendszer számára. Megtalálható benne a beépített CD-lejátszó, a DAB+/FM rádió egység, az Airplay 2, a Bluetooth, a Heos Multi Room lehetőség, az USB pendrive csatlakoztathatóság, az otthoni NAS szerverről történő zenelejátszás lehetősége, tehát mindenki számára nagyon széles spektrumú lehetőségeket kínál a Marantz Melody X.

A Marantz Melody X (MCR-612) a legmagasabb színvonalú, legminőségibb alkatrészekből készül, amelyeket egy Mini HiFi rendszerbe be lehet építeni, és az időtálló kialakításnak köszönhetően nagyon hosszú ideig kiváló társa lehet szerencsés tulajdonosának.

A DENON STORE 5 legnépszerűbb mini HiFi rendszere, Denon Store

A soron következő, negyedik zenei rendszer nem is igazán mini audio rendszer, hanem inkább egy aktív hangszóró, ami hálózati lejátszási és multi room tulajdonságokkal lett felvértezve:

4. Denon HEOS Home 150 / 250 / 350

Az úgynevezett minden az egyben, aktív, multi room hangszóró rendszer 3 tagjáé most a főszerep, amelyeket a szintén a Denon juttat el az otthonainkba.

Milyen előnyöket élvezhetünk, ha egy ilyen megoldást választunk otthoni rendszernek? A legszembetűnőbb, hogy egyáltalán nincs vezeték, és semmilyen, hozzáadott távirányító, mivel az irányítás feladatát a telefonunk vagy a tablet készülékünk látja el a letölthető HEOS applikáció segítségével. Ideális megoldás lehet azok számára, akik törekednek a letisztult, minimalista dizájnra, de a funkcionalitás, a sokoldalúság, és a könnyű kezelhetőség is fontos szempont.

A HEOS aktív hangszóróival eléhetjük kedvenc internetes rádióadóinkat, vagy hallgathatjuk zenéinket bluetoothról, a beépített USB csatlakozón keresztül pendrive-ról, az online zenei streaming szolgáltatások által (TIDAL, Spotify, Deezer, SoundCloud), és természetesen az otthoni NAS szerveren tárolt zenei fájljainkat is megszólaltathatjuk. Egyszerre több HEOS hangszórót is használhatunk háztartásunkban rendkívül könnyen a multi room képességnek köszönhetően, sőt, még két ugyanolyan típusú Heos hangszórót sztereó üzzemmódra is beállíthatunk, ami egy valódi két csatornás, sztereó HiFi-t is kivált.

A DENON STORE 5 legnépszerűbb mini HiFi rendszere, Denon Store

Utoljára, de nem utolsó sorban pedig következzen összeállításunk egyik legnívósabb résztvevője:

5. NAIM Mu-so 2

Az előbbi résztvevőnkhöz hasonlóan a NAIM Mu-so aktív hangszóró egysége is a minden egyben kategóriához tartozik, és az egyik legnépszerűbb, prémium hangminőséget nyújtó audio rendszer a Denon márkaboltban. Elegáns, szálcsiszolt külső kivitel, és sokoldalúság az, amivel leírhatjuk ezt a remek készüléket. Az dizájnos előlapi porvédőrács cserélhető, ráadásul a gyárilag hozzáadott fekete színűn túl még 3 további, különállóan megvásártolható szín is elérhető. Az egység optikai bemenetének köszönhetően csatlakoztatható a TV készülékhez is, de a HDMI ARC képes csatlakozóval a TV távirányítójával is szabályozhatjuk akár a hangerőt. Természetesen a hozzá adott NAIM távirányítóval, vagy a letölthető NAIM alkalmazással teljeskörűen távvezérelhető a teljes rendszer.

A DENON STORE 5 legnépszerűbb mini HiFi rendszere, Denon Store

Reméljük, hogy a márkaboltunkban legnagyobb gyakorisággal vásárolt készülékek listája, és azok összefoglaló leírása segíteni fog Önnek az aktuális trendek közötti tájékozódásban, és a jövőbeni vásárlásban.

Ha további kérdése lenne, vagy szeretné meghallgatni, kipróbálni valamelyik készülékünket, kérjük, hogy látogasson el a Denon Store-ba, vagy keressen minket Email-ben, telefonon egy bemutató időpont egyeztetésének céljából.

Denon Store Csapata