A Marantz kibővíti a MusicLink sorozatot az új HD-CD1 Premium CD-lejátszóval.

0

Lehet, hogy kis méretű, de él benne a modern technológia, amit a Marantz áthozott cég díjnyertes CD-lejátszóiból – többek között itt megemlíthetjük a híres Marantz HDAM-SA2 erősítő modulokat. Építve a nagysikerű HD-DAC1 fejhallgató erősítőre és HD-AMP1 Integrált erősítőre, a HD-CD1 egy újabb készülék a sorban, egy új jövevény az újjászületett MusicLink sorozatban.

Marantz MusicLink Series

A Marantz az újjászületett MusicLink szériával kifejezi az elkötelezettségét a tiszta zenei minőség iránt. A terméksorozat 1990-ben indult, a hangsúlyt a zene lényegének a reprodukálására fekteti, kis méretű, máshol ritkán látható kialakítású komponenseivel. A cél egyszerű: jusson el a hallgatóhoz az eredeti hangstúdióban tapasztalt összes érzelem és zenei részlet, mindezt kombinálva egy elegáns megjelenéssel és luxus érzettel. Nem véletlen, hogy ennek a pompás, új MusicLink sorozatnak a megalkotója ismét Ken Ishiwata.

Az új Marantz MusicLink sorozat legújabb tagja a HD-CD1, a kiváló minőségű CD lejátszó, hasonló kompakt formában, mint a HD-AMP1 erősítő – amelyhez tökéletesen passzol. Kombinálva a több, mint 30 éves Marantz szakértelmet a CD lejátszás területén, a digitális audio technológia legújabb fejlesztéseivel, megkaptuk ezt a készüléket, amely ideális CD transzport, ha együtt használjuk a HD-AMP1-el, vagy hagyományos CD-lejátszó olyan esetekben, amikor a kompakt forma-faktor szükséges a kompromisszumok nélküli hangminőség mellett. Válogatott alkatrészeket használnak az egész audio jelút folyamán a legjobb zenei reprodukció eléréséhez. A központosított CD mechanika hasznos az ultra-pontos lemez-olvasásnál és képes lejátszani az MP3, WMA és AAC fájlokat, valamint a szabványos CD-ket is. Az analóg audio kimenet, az optikai és koaxiális digitális csatlakozók lehetővé teszik, hogy a HD-CD1 közvetlenül csatlakoztatható legyen a HD-AMP1 ultra-magas minőségű digitális-analóg konverteréhez. Emellett a HD-CD1 is rendelkezik az elegáns MusicLink design elemekkel: szilárd alumínium előlap, kétrétegű alváz rezgés szigeteléssel, és a retro-stílusú oldallapok.

Marantz HDAM a kiváló audio teljesítményért

Lehet, hogy a HD-CD1 kompakt, de az összes olyan technológiát magában rejti, ami által a Marantz vezető márka lett a csúcsminőségű CD lejátszás területén. És a központban a Marantz által megtervezett HDAM Hyper-Dynamic Amplifier Modules: a más márkáknál az olyan népszerű „mindent az egyben összesítő chip” erősítők használata helyett. Ezek a miniatűr erősítők külön optimalizált alkatrészekből épülnek fel a legjobb hangminőség érdekében, és megtalálhatók számos Marantz termékben, egészen a Reference sorozatú lejátszókig és erősítőkig. A HD-CD1-ben a legújabb generációs HDAM-SA2 változata található meg, ezt a technológiát használják a széles dinamika tartomány és a széles frekvenciasáv eléréséhez a legkisebb torzítás mellett – más szóval, hogy közelebb kerüljünk az eredeti zenéhez. A HDAM technológiát alkalmazzák a fejhallgató erősítő részben is, amely így egy külön saját erősítőt kapott.

Referencia minőségű digitális-analóg konverzió

Központban a hangminőség: a HD-CD1 egy kiváló minőségű CD-transzport mechanizmussal rendelkezik, melynek célja az ultra-pontos lemez beolvasás. Ez adatokat küld a lejátszó nagy felbontású digitális-analóg átalakítójára, amely ugyanazt a Cirrus Logic CS4398-at használja, mint amit az élvonalbeli digitális hardverekben alkalmaznak. Ezt együtt használják egy kristály oszcillátor master clock-kal az ultra-alacsony fáziszaj érdekében, valamint egy kis impedanciájú kondenzátorral is, mely célja az alacsony zajszint. Így biztosítva a digitális adatok analóggá történő átalakítását, ahol a hang dinamikus és a hangszín lélegzetelállítóan élethű és emellett minden tisztán zenei.

Dedikált fejhallgató erősítő hangerőszabályzóval és Gain Control-lal

Amennyiben a HD-CD1-et az asztalon teljes időben csak fejhallgatóval hallgatja, vagy csak alkalmanként szeretne csatlakoztatni egy fejhallgatót a privát zenehallgatáshoz, a dedikált fejhallgató részt minden bizonnyal nagyra értékeli majd. Ahhoz, hogy kihozza a legtöbbet a zenehallgatásból, a saját hangerőszabályzó és a dedikált HDAM-SA2 erősítő ki lett egészítve egy állítható Gain Control funkcióval – alacsony, közepes és magas impedanciájú fejhallgatókhoz – annak érdekében, hogy még a nagyon igényes audiofil fejhallgatókat is meg tudja hajtani.

Analóg és digitális kimenetek

Csakúgy, mint a saját, kiváló minőségű analóg kimenetei, amelyek lehetővé teszik, hogy használható legyen bármilyen erősítővel, beleértve a hozzá illeszkedő HD-AMP1-et, a HD-CD1 mind optikai és koaxiális digitális kimenettel is rendelkezik. Ami azt jelenti, hogy lehet használni CD-transport-ként, közvetlenül csatlakoztatva a HD-AMP1 digitális bemenetére, lehetővé téve, hogy használjuk az erősítőbe épített kiváló ESS Sabre DAC-ot. Hasonlóan az analóg kimenethez, a koaxiális digitális kapcsolat is kiváló minőségű aranyozott RCA aljzatokat használ, valamint egy digitális kábel is mellékelve van a lejátszóhoz.

Nagyáramú tápegység és rezgésgátló alváz

A zaj az a jó hang ellensége: és a HD-CD1 széleskörű eszközöket alkalmaz arra, hogy elnyomja mind az elektromos és mechanikus interferenciát is. A nagyáramú tápegység, a nagy kapacitású tároló kondenzátorok, valamint a nagy sebességű Schottky diódák biztosítják, hogy a lejátszó képes legyen a dinamika megfelelő továbbítására. A lejátszó rendelkezik az automatikus készenléti üzemmóddal és ilyenkor nagyon alacsony áramfogyasztás jellemzi. A HD-CD1 kétrétegű alaplemezre épül a merevség és a vibráció elnyomása érdekében, mindezt segítik a megfelelő készüléklábak, a masszív alumínium előlap és a merev felső lemez. Emellett retro-stílusú oldallapok biztosítják a „klasszikus Marantz” megjelenést, akár ezüst-arany, vagy fekete színű kivitelben.

Az új MusicLink HD-CD1 CD-lejátszó szeptembertől lesz kapható a Marantz szakkereskedésekben.

Főbb jellemzők:

 • Díjnyertes Marantz CD-meghajtó technológia
  • Kiváló minőségű CD, CD-R/RW lejátszás
 • MP3, AAC, WMA fájlok lejátszása
  • Lejátsza a legnépszerűbb digitális médiafájlokat
 • Intenzív hang tuning, gondosan válogatott alkatrészek
  • Egyedi Marantz zenei élmény
 • Kiváló minőségű 192 kHz/24 bit D/A konverzió (CS4398) és pontos rendszer clock
  • A legjobb hangminőség CD-ről és a digitális médiafájlokról
 • Marantz szabadalmaztatott HDAM-SA2 áramkörök
  • Szélesebb dinamikatartomány és alacsonyabb torzítás a kimeneti fokozatban
 • Teljesen diszkrét fejhallgató erősítő: HDAM-SA2 és Gain Control
  • Kiváló minőségű hang akár az igényes fejhallgatókról is
 • Dupla rétegű fenéklemez és merev láb
  • Az interferenciák kiküszöbölése a hangzás tisztasága érdekében
 • Aranyozott L/R / koax kimenet
  • A legjobb kapcsolat az erősítőhöz
 • Rendszer távvezérlő a CD-lejátszóhoz és az erősítőhöz
  • Teljesen egyszerű használat
 • Kapható fekete, vagy ezüst-arany színekben
  • Tökéletesen illeszkedik HD-AMP1 erősítőhöz