Az 5 legnépszerűbb és legjobb álló hangsugárzó

0

Sokféle álló hangsugárzó van a piacon, különböző hangminőségi fokozattal rendelkezők, ár/érték arányúak, gyártónként más és más alkalmazott technológiákkal, és persze mindenféle külső megjelenésűek. Nem csoda, hogy nehéz kiválasztani a számunkra ideális hangszóró párt. Itt jönnek képbe szakértőink a Denon márkaboltból, akik ennek az írásnak a keretein belül adnak pár hasznos tanácsot arra vonatkozólag, hogy melyik álló hangsugárzót válasszuk a kisebb vagy a nagyobb helyiségekhez. A választás megkönnyítéséhez bemutatjuk most az 5 legjobb és legnépszerűbb álló hangsugárzót kínálatunkból!

Sokféle álló hangsugárzó van a piacon, különböző hangminőségi fokozattal rendelkezők, ár/érték arányúak, gyártónként más és más alkalmazott technológiákkal, és persze mindenféle külső megjelenésűek. Nem csoda, hogy nehéz kiválasztani a számunkra ideális hangszóró párt. Itt jönnek képbe szakértőink a Denon márkaboltból, akik ennek az írásnak a keretein belül adnak pár hasznos tanácsot arra vonatkozólag, hogy melyik álló hangsugárzót válasszuk a kisebb vagy a nagyobb helyiségekhez. A választás megkönnyítéséhez bemutatjuk most az 5 legjobb és legnépszerűbb álló hangsugárzót kínálatunkból!

Az 5 legnépszerűbb és legjobb álló hangsugárzó, Denon Store

1. DALI – Oberon 5 és Oberon 7

A lista két kiváló ár/érték arányú dán Hi-Fi hangszóróval kezdődik. Ezek a DALI Oberon 5, és annak nagyobb testvére a DALI Oberon 7. A DALI Oberon 5 Ideális megoldás 20 és 35m2 közötti helyiségekre, míg a DALI Oberon 7 már 30m2-től egészen 45 – 50m2-ig ajánlható. A vékony formának és a kicsi, illetve közepes méreteiknek köszönhetően egy minimalista stílusú helyiségbe kiválóan be tudnak illeszkedni. A DALI igencsak impozáns színösszeállításokban kínálja nekünk hangszóróit, ami összesen négy különféle színt (fekete, fehér, világos tölgy fehér fronttal, világos tölgy fekete fronttal), és két különböző színű grill rácsot (szürke, fekete) foglal magába. A DALI Oberon 5 kis mérete ellenére képes sok rajongót meglepni erőteljes, nagy panorámájú hangzásával, míg a DALI Oberon 7 ugyanezt a páratlan hatást közepes nagyságú helyiségekben tudja igazán jól megadni hallgatójának. A DALI Oberon sorozat az 5-ös és 7-es álló hangsugárzók mellett még további hangszórókkal is rendelkezik, amelyek lehetővé teszik egy teljes házimozi rendszer létrehozását is. Ezek az Oberon 1 és 3 polchangsugárzók, illetve az Oberon Vokal center hangsugárzók lennének, Dolby Atmos mozirendszer kiépítéséhez pedig az ALTECO C-1 hangszórók is rendelkezésre állnak.

Az 5 legnépszerűbb és legjobb álló hangsugárzó, Denon Store

2. Wilson – EL-8 (Exclusive Line – 8)

Ez a hangszóró határozottan nagyobb méretű mint, a DALI Oberon 5, de nagyjából ugyanakkora, mint a DALI Oberon 7, így szintén 30m2-tól 40-45m2 nagyságú helyiségekbe ajánljuk. Ez az álló hangszóró pár minden bizonnyal vonzza azokat a zenehallgatókat, akik szeretik a nagy, de kontroll alatt tartott basszust. Elegáns kialakításának és gyönyörű, lakkozott felületének köszönhetően tökéletes választás a modern, dizájnos szobákba.

A Wilson EL-8-at mágneses grill rácsokkal a dobozában kapjuk, és a hangszórók tökéletes látványt nyújtanak a felhelyezett rácsokkal vagy akár azok nélkül is. Természetesen a Wilson lehetőséget ad arra is, hogy testre szabjuk hangszóróinkat, így fekete fehér is színben is rendelhetőek, sőt a grill rácsok is 2 színvariánsban kaphatóak hozzá.

Az 5 legnépszerűbb és legjobb álló hangsugárzó, Denon Store

3. Canton – Chrono 509.2

Ha kiváló minőségű, álló hangsugárzókról beszélünk, akkor nem maradhat ki a sorból a méltán híres német gyártó, Canton Chrono 509.2 DC típusa sem. A részletező hang és az elegáns kivitel a két legjobb jelző, amivel igazán leírható a Chrono 509.2 DC. Háromutas kialakításának köszönhetően minden, még a legkisebb részletek is előbújnak kedvenc zenéinkből. A Canton-nak rendkívül sajátos, egyedi hangzás világa van, mivel meglehetősen precíz és jól érzékelhető magas, és közép hangtartománnyal rendelkezik, ami minden bizonnyal előny az idősebb korú hallgatók számára. Hogy miért? Nagyjából 40 éves kor után a magas hangok érzékelése bizonyos mértékben folyamatosan csökkenni kezd, így amit eddig még nem hallottunk, ezeknek a hangszóróknak köszönhetően az ismét hallhatóvá válik majd. A hangszóró szokásostól eltérő kialakítása, és annak alsó részében elhelyezett bassz-reflex nyílása könnyen kezelhetővé teszi a Canton Chrono 509.2 DC basszushangjait, mivel így, szinte bármekkora helyiségben kellemesen tud szólni, és még az sem baj, ha közel kell tolnunk a falhoz.

Az 5 legnépszerűbb és legjobb álló hangsugárzó, Denon Store

4. Polk Audio – Signature S55E

A Signature S55E típusnév az amerikai Polk Audio egyik álló hangszóróját takarja. Tapasztalataink alapján úgy gondoljuk, hogy szinte nincs olyan zenei műfaj, ami kihívást jelentene a Signature S55E számára a kategóriájában elvárt minőségi színvonal tekintetében. Ez egy igazán sokoldalú hangszóró, ami kiváló társa lehet szinte bármelyik Hi-Fi rajongónak.

A Signature széria további típusokat is magában foglal, így alkalmas házimozi rendszer felépítésére is. Érdemes megemlíteni az innovatív Power Port technológiát is, amely óriási erőteljes és kellemes basszus hangokat biztosít. Ideális választás lehet azok számára is, akik attól tartanak, hogy gyermekeik vagy a házi kedvencek megrongálhatják a hangsugárzókat, mivel a grill rács teljesen az aljától a tetejéig eltakarja a hangdobozt, aminek így már nem csak a hangszórói, hanem a teljes frontja is védve van. A már említett Power Port, ami a készülék bassz-reflex nyílása, a hangdoboz alján található, és a kialakításának köszönhetően nem lehet eltömíteni azokat egyéb tárgyakkal, ami egy újabb előny a kisgyermekes családok számára.

Az 5 legnépszerűbb és legjobb álló hangsugárzó, Denon Store

5. Focal Aria 926, 936 és 948 – Komoly hangzás és komoly technológia igényeseknek

A következő három hangszóró típus árban feljebb helyezkedik el, mint az előző versenyzőink, mert szeretnénk gondolni azokra a vásárlókra is, akik valami igazán különlegesre vágynak hangzás tekintetében, csak éppen egy jól bejáratott, ismert és kedvelt modellre vágynak. De mégis mi az a plusz, amit a FOCAL ARIA széria 926, 936 és 948-as számú tagjai nyújtani tudnak? Az eddig felsorolt hangszórók kiváló ár/érték arányú hangszórók voltak, amelyek szinte minden zenei színtéren megállják helyüket, de vannak olyan zenerajongók, akiknek vájtfülűsége miatt még ennél is magasabbra kell tenniük a mércét. Ők azok, akiknél rendkívül kritikus, hogy milyen tisztasággal szólalnak meg a hangszerek, milyen tisztaságú az énekhang, és ezek mellett alapvetően fontos a kiváló, precíz térleképezés, és mindezt lehetőleg a legtöbb igényes zenei műfaj esetén is nyújtani tudja az adott hangsugárzó.

A Focal ARIA hangszórói Walnut (sötét dió), illetve High Gloss Black Laquer (fekete), és High Gloss Premium Walnut (dió) színekben elérhetőek, megjelenésük pedig igazán királyi látványt nyújtanak bármelyik prémium Hi-Fi szett kíséretében. A hangszóró tetejét elegáns, sötét üveglap borítja, ami a külső szépségen túl még a komoly belső tartalomra is utalni akar. Az ARIA 926 a legkisebb a sorban, és már itt is háromutas felépítést, markáns méretet kapunk, így kiválóan megállja a helyét egy 25-45m2-es helyiségben. A magassugárzó alumínium-magnézium anyagból készült TNF fordított dóm, a közép és a magas hangsugárzók pedig Flax anyagból készültek, és ez igaz az ARIA széria összes tagjára is. A sorban következő FOCAL ARIA 936 sokkal magasabb, mint az ARIA 926, és nem kettő, hanem egyenesen három mélysugárzóval rendelkezik, ami több basszust, egyenletesebb hangot ad, a szoba méretét tekintve pedig 40-70m2-ig igazán jól passzolhat rendszerünkhöz. A FOCAL ARIA 948 a legnagyobb mind közül. Itt az ARIA 926-hoz hasonlóan kettő mélyhangszórónk van, de sokkal nagyobb méretben, amiből már sejthető az is, hogy egy jóval szélesebb, testesebb hangszóróról beszélünk. A közép és a magas hangszórók mérete ugyanakkora, mint a 926 és a 936 esetében természetesen, így ugyanazt a kiváló hangot kapjuk, amit az ARIA szériától várunk, de a nagy dobozzal, és a nagyobb mélyhangszórókkal már a 70-120m2-es helyiségeket célozza meg vele a gyártó.

A FOCAL ARIA sorozat hangszóróinak impozáns külsője, komoly megjelenése mindenkinek oda vonzza a tekintetét és tökéletesen illeszkedik a modern belső terekhez.

Reméljük, hogy ezzel az írással sikerült több olvasónak segítenünk új álló hangsugárzójának kiválasztásában. A Denon Márkaboltban természetesen várjuk Önt abban az esetben is, ha mégis szüksége lenne egy tapasztalt szakértőre, aki örömmel segít kiválasztani a megfelelő hangszórót, sőt be is mutatja azt Önnek stúdiónkban nyugodt körülmények között.

Denon Store
Csapata
Budapest