DALI Katch One – Egy különleges Soundbar

Három évvel a Katch Bluetooth hangszóró bemutatója után a DALI úgy döntött, hogy kiadja annak folytatását, Katch One néven, ami az elődjétől eltérően viszont egy Soundbar lett. Milyen funkciókkal rendelkezik és milyen technológiai megoldások vannak azonban a DALI Katch One-ban? Amellett, hogy Soundbar, lehet-e jó minőségben zenét hallgatni vele, és használható-e bluetooth hangszóróként? A Denon Márkabolt szakértői kipróbálták és alaposan letesztelték, hogy mit tud a DALI Katch One.

0

A Dali Katch One Soundbar a dán gyártó ajánlatában a legelső olyan termék, ami egy bluetooth hangszóró alapjaira épül az esztétika, a dizájn, és az alkalmazott alkatrészek szempontjából is. Ahogy kiemeltük a Katch One-t dobozából, az első dolog, amit észrevettünk, az készülék szokatlanul merev, strapabíró külső burkolata volt, ugyanis egyáltalán nem lehetett meghajlítani a stabil készülékháznak köszönhetően. Egész pontosan hőálló ABS anyagból készült, ami üvegszállal van megerősítve, így ennek tudatában ez a kiváló stabilitás már nem is olyan meglepő. A kellően merev kialakítású felépítés biztosítja a hangszóró mozgásából adódó fizikai, és ezzel a kiadott hangra gyakorolt torzulások hatékony kivédését.

DALI Katch One – Egy különleges Soundbar, Denon Store

Dali Katch One kivitelezése

A készülék eleje és hátulja nagy méretű, azt teljesen beborító, szellős rácsokkal rendelkezik, amelyek az eszközön keresztüli levegőáramlás optimalizálásáért felelnek. Ez a megoldás nagyon pozitív hatással van a Katch One hangjára, és az elektronika is jól szellőzik. Az első rács különleges akusztikai tulajdonságokkal rendelkező anyaggal van bevonva, így ennek köszönhetően a hang anélkül hatol át rajta, hogy energiát vagy részleteket veszítenénk el abból. Az egész készülék tipikus DALI stílusban készült, ami ötvözi az eleganciát, a minimalizmust, és mindezt természetesen a legmagasabb minőségű anyagok felhasználásával.

Csatlakozási lehetőségek a Katch One-hoz

A Katch One csatlakozói hátul, egy kisebb mélyedésben vannak elrejtve. Egy csatlakozó a villamos hálózathoz, egy analóg bemenet, két darab Toslink optikai bemenet, és persze a most már szinte kötelező HDMI ARC csatlakozó. A TV-hez való csatlakozáshoz az ARC képes HDMI csatlakozó a legjobb megoldás, ami nem csak kiváló hangminőséget biztosít, hanem lehetővé teszi a Katch One hangerejének szabályozását a TV távirányítójával is. A DALI Katch One-hoz Bluetooth-on keresztül is lehet csatlakozni zenehallgatás céljából egy telefon vagy tablet gép használatával, és mivel támogatja a kiváló minőségű hangátvitelt az aptX kodeknek köszönhetően, az elérhető hangminőség is kiváló.

DALI Katch One – Egy különleges Soundbar, Denon Store

A készülék tetején LED fények jelzik az aktuális bemeneti forrást, illetve világítják meg a funkciógombokat. Van egy gombunk a hangforrás megváltoztatásához (bemenetválasztó gomb), egy dedikált gomb a bluetooth csatlakozáshoz, egy pár hangerő szabályozó gombunk, ami folyamatjelző világítással van körül véve, és egy hangüzemmód választó gomb.

Két különálló hangüzemmód

A DALI mérnökeinek sikerült két teljesen különféle akusztikai módot megalkotni, amelyek között egyetlen gombnyomással átválthatunk. Az egyik, a Fókusz mód, ami pontos, és valósághű hangzást biztosít, az eredeti hangzásképhez viszonyul, így nagyszerű zenehallgatáshoz. A Széles mód viszont digitális átkeverés útján megváltoztatja a DALI Katch One-t 2.0-ról 3.1-es hangzásúvá, ezáltal lenyűgöző, sokkal életszerűbb, szélesebb hanggal töltve be az egész nappalit, ami nagyszerű megoldás filmek nézésére. Ezeket a funkciókat a dedikált távirányító segítségével is kapcsolhatjuk természetesen. Maga a távirányító matt műanyagból készült, és kényelmesen illeszkedik a kezünkbe, a gombok pedig a felső részén helyezkednek el, így nem kell túlságosan behajlítani a hüvelykujjunkat, hogy elérhessük az éppen használni kívánt gombot.

DALI Katch One – Egy különleges Soundbar, Denon Store

Mi van a DALI Katch One borítása alatt?

A legfontosabb dolog, ami a hallható hang minőségét is meghatározza természetesen, az a belső tér kialakítása. A DALI Katch One összesen 10 hangszórót tartalmaz: 4 passzív mélysugárzót, 4 aktív mély-közép hangsugárzót és 2 darab magas hangsugárzót. A nagy teljesítményű, összesen 4 darab 50W-os erősítőnek köszönhetően szinte minden zenét és filmet kiváló hangminőségben élvezhetünk rajta. A DALI is felismerte, hogy a soundbar-okat használók gyakran panaszkodnak az elégtelen mennyiségű basszusra, így a fejlesztés során elhatározták, hogy a Katch esetében mindenképpen megfelelnek a basszus hangok erősségét illető elvárásoknak. A DALI Katch One éppen ezért a hátulján elhelyezett mélysugárzók és a fal felület együttes segítségével erőteljesebbé teszi a basszus hangokat, aminek következtében a színpadtér is egyértelműen jobban kiszélesedik.

DALI Katch One – Egy különleges Soundbar, Denon Store

Még több basszus

Ha azonban még mindig nincs elég basszus a szobánkban, használhatunk mélysugárzót is a dedikált RCA subwoofer (LFE) kimenetnek köszönhetően. A DALI SUB E-9F, DALI SUB E-12F vagy esetleg a Wilson Sub-10 mélysugárzók ideálisak lehetnek a szobák mélyhang iránti igényeinek kielégítéséhez.

Mélyhangoksugárzóval kiegészítve a DALI Katch képessé válik egy 15 – 25m2 nagyságú helyiség kényelmes behangosítására, így ideális kisebb nappalikba és hálószobákba is.

DALI Katch One – Egy különleges Soundbar, Denon Store

Hogyan rögzíthetjük a DALI Katch One hangszórót a használati helyére?

  1. Klasszikus módon rögzíthetjük csavarokkal közvetlenül a falra
  2. Rögzítés falra a bőrből készült felcsavarozható huzalokkal (tartozék)
  3. A hangszórót a saját fa lábaira is állíthatjuk az asztalon (tartozék)

DALI Katch One – Egy különleges Soundbar, Denon Store

Összefoglalva röviden: A Dali Katch One kiváló hangrendszer azok számára, akik úgy gondolják, hogy a TV hangja nem kielégítő, és a sok, piacon kapható tucat soundbar helyett egy igazi, kompromisszum mentes hangzású készüléket szeretnének. A Katch One rendkívüli teljesítményét és kiváló hangzását a rangos EISA Awards 2019-2020-ben a legjobb televíziós audiorendszernek járó díjával jutalmazta.

Egyszerűen lehetetlen nem felfigyelni a DALI Katch One jellegzetes, eredeti megjelenésére, és biztos, hogy senki sem halad el mellette közömbösen karakteres külleme miatt.

DALI Katch One – Egy különleges Soundbar, Denon Store

Nagy szeretettel meghívünk téged is egy bemutatóra a Denon Márkabolt bemutatótermébe, ahol megtekintheti, és ki is próbálhatja a DALI Katch One-t, sőt még további hangrendszereket is megcsodálhat. Szakembereink örömmel mutatják be Önnek a releváns hangrendszereket, eszközöket, és természetesen komplett hangrendszerek megtervezésében is segítséget nyújtanak Önnek.