Denon DRA-800 – Hi-Fi sztereó hálózati erősítő Heos-szal

2019-ben a Denon bemutatta első sztereó erősítőjét, amely hálózati funkciókat, vezeték nélküli zenei streaming-et és szinte korlátlan csatlakozási lehetőségeket kínál. A Denon DRA-800H az audió rajongók számára készült, akik igénylik a Denon erősítőkben rejlő erőt, pontosságot és részletességet, anélkül, hogy feláldoznák a streaming és a TV kompatibilitást.

0

A Denon DRA-800 készülék igazán kihasználja a Denon Hi-Fi terén szerzett szakértelmét és ezt ötvözi a házi mozi erősítők által használt technológiákkal, hogy a kétcsatornás, kiváló minőségű zenehallgatást és a fejlett funkciókat, mint például a 4K Ultra HD videofelbontást és a HDMI ARC-t egy időben nyújtani tudja.

Az FM / DAB + rádióvevőnek, a dedikált Phono bemenetnek, a Wi-Fi modulnak és a digitális bemeneteknek, köztük a HDMI-nek köszönhetően a zene szerelmesei a kiváló minőségű sztereó hangot és a házimozi funkciókat tekintve minden szempontból a legjobb minőségét kapják. A Denon DRA-800 zökkenőmentesen hozzá kapcsolható minden TV készülékhez, zenei streaming szolgáltatáshoz, együttműködik a hangvezérlő asszisztensekkel és bármilyen intelligens multimédiás eszközzel. Az alumínium előlap mögött a Denon erősítő fejlett technológiai megoldásai és a hatékony teljesítményerősítők találhatóak, amelyek a pontos és részletes hangleképezésért, illetve a dinamikus, erőteljes hangzást felelnek.

Denon DRA-800 – Hi-Fi sztereó hálózati erősítő Heos-szal, Denon Store

Előerősítő és erősítő szakaszok, nagyfelbontású hang lejátszása

A reprodukált hang hihetetlen valósághűségének biztosítása érdekében, a szigorú tervezési elvek betartásával és a díjnyertes erősítőkben található Hi-Fi alkatrészek felhasználásával a Denon hangmérnökei saját tervezésű ellenállások és audiofil minőségű kondenzátorok felhasználásával tervezték meg a Denon DRA-800 készüléket. Az teljesen át tervezett teljesítményerősítő szakasz mindkét csatorna esetében szimmetrikus kialakítású, és egyedi, szabadalmaztatott Denon kondenzátorokat használ. Az oxigénmentes réz (OFC) tekercselésű transzformátor segítségével a jobb hangminőség érdekében a DRA-800H csatornánként 100 wattot képes leadni (8 ohm, 20 Hz – 20 kHz, THD: 0,08%, 2 csatorna esetén). A kettős DAC áramkörnek és a gondosan kiválasztott alkatrészeknek köszönhetően az előerősítő szakasz hatékonyan csökkenti a nem kívánatos zavarjeleket, így lehetővé téve a magasabb színvonalú, minőségibb hang elérését.

A Denon DRA-800 biztosítja, hogy az alacsony impedanciájú álló és a polc-hangszórók széles tárháza megfelelően illeszkedjen a készülékhez, és kiegyensúlyozott, kiváló minőségű hangot szolgáltathasson. A 32 bites AKM AK4458 DAC-ok segítségével a DRA-800H nagy felbontású hangformátumokat képes dekódolni különféle veszteségmentes jelforrásokból, beleértve az ALAC, FLAC és WAV típusokat akár 24 bit/196 kHz-ig bezárólag. Kompatibilis a DSD 2.8 / 5.6 MHz fájlokkal is (a DSD 2,8 MHz az SACD kódolási formátuma). Az előlapon található USB porton keresztül biztosítja a zenelejátszást pendrive-okról, USB-s adattárolókról, és van lehetőségünk hálózatról is zenét lejátszani. A DRA-800H sztereó erősítő támogatja többek között az MP3, a WMA és a FLAC fájlokat is.

Denon DRA-800 – Hi-Fi sztereó hálózati erősítő Heos-szal, Denon Store

Fejlett HDMI áramkörök és csatlakozók

A filmek, tévéműsorok és a videójátékok teljes és zavartalan élvezetének érdekében a Denon DRA-800 öt darab HDMI bemenetet és egy HDMI kimenetet tartalmaz, amelyek támogatják a 4K Ultra HD/60Hz teljes videófelbontást, a 4: 4: 4 szín mintavételezést, a magas Dinamikai tartományt (HDR10), a hibrid log-gamma-t (HLG), 3D videót és a BT.2020 szabványt a kivételes színek, a részletesség és a kontraszt érdekében. A HDCP 2.3 szabvány minden HDMI csatlakozón elérhető, így a felhasználók minden másolásvédett tartalmat élvezni tudnak a DRA-800H erősítőn keresztül. A HDMI Audio Return Channel (ARC) zökkenőmentes hangátvitelt tesz lehetővé közvetlenül a Smart TV-ről az erősítő irányába egyetlen HDMI-kábelen keresztül. Ennek köszönhetően a TV médialejátszójának és a beépített Smart alkalmazások hangja is remek minőségben szólhatnak, amennyiben a TV készülék ezt lehetővé teszi.

HEOS multiroom zenei platform vezeték nélküli zenei streaminghez

A HEOS technológia zökkenőmentesen lehetővé teszi az otthoni multiroom rendszer kialakítását, azaz több különálló helyiség hangosítását az arra alkalmas, vezeték nélküli zenei streaming-re kompatibilis készülékekkel, például a Heos Home hangszórókkal. A HEOS-szal lehetőség nyílik zenei anyagok stream-elésére a vezető online streaming szolgáltatóktól, mint például a Spotify, a Deezer, az Amazon Music, a TuneIn Internet Radio, a Sound Cloud, a Tidal, stb.

Denon DRA-800 – Hi-Fi sztereó hálózati erősítő Heos-szal, Denon Store

Intuitív hangvezérlés

A Denon DRA-800 kompatibilis az Amazon Alexa*, a Google Assistant* és az Apple Siri* szolgáltatásokkal. A felhasználók az Amazon Alexa segítségével különféle végrehajtandó parancsokat adhatnak ki, például a bemenetek vagy a médialejátszó közötti átváltást, míg a Google Assistant és az Apple Siri segítségével beállíthatja a hangerőt, tovább léphet a következő zeneszámra és számos más funkciót is működtethet.

* A hangvezérlés csak bizonyos országokban és nyelveken érhető el.

A DRA-800H kapható a Denon Márkaboltban fekete vagy ezüst színben. ITT MEGRENDELHETED A DRA-800 SYTEREÓ ERŐSTÍTŐT

A DRA-800H Hálózati sztereó HiFi erősítő főbb jellemzői:

  • Teljesen át tervezett teljesítményerősítők és előerősítő szekció, amelyeket a sztereó zenehallgatásra optimalizálták. Több mélyhang és több részlet. 100 W csatornánként (@8 ohm, 20 Hz – 20 kHz, THD: 0,08%), 2 csatorna esetén).
  • 5 HDMI bemenet és 1 kimenet 4K HDMI ARC támogatással: Csatlakoztassa az összes HDMI forrását és élvezze a TV hangját az ARC – Audio Return Channel segítségével.
  • Vezeték nélküli zenelejátszás: Élvezze a legnépszerűbb online zenei szolgáltatások előnyeit a beépített Wi-Fi, AirPlay 2 és Bluetooth segítségével.
  • Beépített Phono csatlakozó és MM előerősítő (akvalizer): A Denon által tervezett Phono bemenet lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyszerűen csatlakoztassanak egy lemezjátszót az erősítőhöz, és élvezhessék kedvenc vinyl lemezeiket.
  • Nagyfelbontású zenei fájlok lejátszása: Az előlapi USB-port és a hálózati modulok lehetővé teszik a nagy felbontású hangformátumok lejátszását, beleértve a 192 kHz/24 bites FLAC, WAV, ALAC és DSD 2,8 / 5,6 MHz, zavartalan lejátszását.
  • Gyors gombok a hangszínbeállításhoz és a legrövidebb jelút „Source Direct” módhoz.: A mély, a magas hangok erősségének és a bal-jobb egyensúly szabályozására nyílik lehetőség, amely lehetővé teszi, hogy a hangot a saját igényei szerint állíthassa be, vagy a beállítások mellőzése is megoldható a „bypass” üzemmódban. A beállítás az előlapon lévő független, elektronikus potméterekkel lehetséges.
  • A/B hangszóró párak csatlakoztatása a kiváló minőségű aranyozott hangsugárzó terminálokhoz. Lehetőségünk van egy második sztereó hangszóró csatlakoztatására, vagy audiofil minőségű kettős vezetékelés megvalósítására az arra alkalmas hangszórókkal.
  • Átfogó és intelligens TV-kompatibilitás: A DRA-800H-t a legtöbb TV-távirányítóval HDMI-CEC-n keresztül is vezérelheti.
  • Analóg és digitális bemenetek széles választéka: A rendelkezésre álló multimédiás források döntő többségét egyszerűen csatlakoztathatja az erősítőhöz.

OLVASS TÖBBET: Hogyan válasszuk ki a megfelelő sztereó erősítőt?

Denon DRA-800 – Hi-Fi sztereó hálózati erősítő Heos-szal, Denon Store