FEDEZZE FEL A DALI OBERON MODELLJEIT

0

Bemutatjuk az OBERON-t – a dán audio szakértő – a DALI (Danish Audiophile Loudspeaker Industries) legújabb hangsugárzó-sorozatát. Küldetése? Hogy még több zenerajongót közelebb hozzon az általuk szeretett zenéhez, mint valaha.

A valós audio reprodukció megteremtése érdekében született, hat modellt felsorakoztató OBERON széria kimagasló sztereó és surround hangélményt nyújt minden méretű helyiségben és kulcsfontosságú elemeket tartalmaz a DALI csúcskategóriás EPICON modellekből.

EGYSZERŰEN JOBB HANG

A hagyományos meghajtók által okozott torzítás drasztikus csökkentése érdekében az OBERON az első belépő szintű hangsugárzó, amely használja a DALI egyedülálló SMC (Soft Magnetic Compound) technológiáját. Ezt együtt alkalmazva a DALI vadonatúj 29 mm-es lágy dóm magassugárzóval, a nagymáretű DALI fa-rosttal dúsított membránjaival és a merev építésű MDF hangfaldobozokkal, egy olyan hangfalszériát alkot, amely bármilyen forrásból pontosan úgy szólal meg ahogy azt a hangmérnökök is hallani szeretnék.

TÉRLEKÉPZÉS

Az OBERON a legmodernebb műszaki megoldásoknak köszönhetően szélesebb hallgatói pozíciót és jobb térleképzést biztosít, és nem kell a hangfalakat beforgatni (a hallgató felé), így biztosítva a tiszta, jól integrált hangzást bárhol a szobában.

Az új OBERON széria elhozza számunkra a DALI 35 éves tapasztalatán alapuló rendkívüli audio élményét és szakértelmét, és mindezt igen kedvező áron.

DALI OBERON 1

A rendkívül kompakt, de erőteljes hangzást nyújtó OBERON 1 jelenti a tökéletes megoldást a kisebb helyiségekben vagy a diszkrét kiépítéseknél. A DALI vadonatúj 29 mm-es lágy dóm magassugárzója és az 5¼ hüvelykes fa-rosttal dúsított membránú mélysugárzó által az OBERON 1 kifinomult, kifejező hanggal tölti be a szobát, akár könyvespolcra helyezve, akár falra szerelve. A DALI saját technológiáival – az alacsony torzítású SMC rendszert is beleértve – az OBERON 1 egy kicsi, de tökéletes kialakítású hangfal.

DALI OBERON 3

Az egyszerű elhelyezés és az audiofil hangteljesítmény mellett az OBERON 3-nál a 29 mm-es lágy dóm magassugárzó zökkenőmentesen társul a 7 hüvelykes SMC-alapú mélysugárzóhoz, lélegzetelállító magas hangokat, részletes közép frekvenciákat és feszes basszust hozva létre. Az OBERON 3 állványra szerelve, vagy könyvespolcon is széles hallgatói pozíciót nyújt a tökéletesen kiegyensúlyozott hangzáshoz bármilyen hallgatási tengelyen.

DALI OBERON 5

Az elegáns OBERON 5 MDF házában két 5¼ hüvelykes fa-rost mély hangszóró található, és a széles sávszélességű 29 mm-es lágy dóm magassugárzóval kombinálva egy részletgazdag, artikulált és magával ragadó hangot nyújt. A mély basszus, jól definiált, a középhangok szokatlanul tiszták, a magashangok pedig könnyeden szárnyalnak: az OBERON 5 ugyanúgy otthon van bármilyen zenén, vagy filmen.

DALI OBERON 7

Az OBERON csúcsa, a 7 – a végső választás a fanatikus audio rajongók számára. A magas minőség érdekében kompromisszumok nélkül tervezett OBERON 7 álló hangfal két 7 colos, SMC-kompatibilis mélysugárzót kapott, amely a közép frekvenciás és a basszus hangokat biztosítja, az ultra könnyű lágy dóm magassugárzók támogatására. A nagyméretű hangfaldoboz a legjobb hangzást nyújtja a mély basszusokhoz, az olyan kifejező teljesítmény érdekében, amely akár a legnagyobb szobákat is betöltheti. Az OBERON 7 olyan kifinomultan részletes, gyönyörűen kiegyensúlyozott hangzást biztosít, amelyről a DALI híressé vált.

DALI OBERON ON-WALL

Diszkrét, de megtévesztően erőteljes az OBERON ON-WALL. Ugyanazt a lágy dóm magassugárzót és 5¼ hüvelykes mélysugárzót használja, mint a kompakt testvérei, de a DALI lenyűgöző lefele lélegző bass-reflex rendszerét is kihasználja, hogy basszus teljesítményt nyújtson anélkül, hogy a hangfaldoboz mélységére támaszkodna. A DALI technológiáinak egyedülálló kombinációja olyan hangsugárzót hozott létre, amely a vékony kivitele ellenére egy sokkal nagyobb modell precíz, vonzó hangját nyújtja, így ideális választás a falra szerelhető sztereó rendszerekhez, valamint a multimédiás surround kiépítésekhez is.

DALI OBERON VOKAL

Az OBERON surround hangrendszer legütősebb szíve, a VOKAL center hangsugárzó tökéletesen illeszkedik a széria többi hangfalához. A 29 mm-es ultra-könnyű lágy dóm magassugárzóval és két 5¼ hüvelykes fa-rost szálas SMC alapú mélyhangszórókkal az OBERON VOKAL akár közvetlenül a TV képernyő fölött vagy alatt is elhelyezhető, és feljavít bármilyen zenei vagy mozi élményt a lenyűgözően pontos, világos és részletgazdag hangjával.

Az új OBERON széria 4 színben kapható: fekete, sötét dió, világos tölgy és fehér.

Tartalmazza a 2 új, modern struktúrált szövet kivitelű hangfal előlapot:

  • Fekete előlap: a sötét dió és fekete színű hangfalakhoz
  • Szürke előlap: a fehér és világos tölgy színű hangfalakhoz