Hogyan rakjunk össze egy nagyon jó minőségű házimozi rendszert bőven egy millió, vagy akár fél millió forint alatt?

A házimozi építés közben sok tényezőt kell figyelembe vennünk, többek között költségvetésünket, személyes igényeinket, a helyiség méretét, ahová beillesztjük rendszerünket. Összeállítottunk 3 darab kompaktabb, kisebb helyigényű házimozi szettet, amelyek kiváló hanggal és rengeteg funkcióval kedveskedhetnek használójának, és persze mindezt már jóval egy millió forint alatt is megengedhetjük magunknak.

0

Ha jóval egy millió forint alatt szándékozunk költeni házimozi rendszerünk megvásárlására, akkor az alábbi három összeállítást jó szívvel ajánljuk:

  1. Aktív soundbar mélysugárzóval és aktív hátsó surround hangsugárzókkal
  2. Házimozi erősítő, 5 db szatellit hangsugárzóval és mélysugárzóval
  3. Házimozi erősítő két nagyobb méretű álló front hangsugárzóval, center és két surround hangsugárzóval, mélysugárzóval

Ezek közül mindegyiknek megvannak a maga előnyei.

Rendszer 1: Aktív soundbar mélysugárzóval és aktív hátsó surround hangsugárzókkal

Ez a megoldás azok számára lehet ígéretes, akik értékelik a minimalizmust és a vezeték nélküli megoldásokat.

Az egyetlen szükséges kábel, amivel a soundbar-t a TV-hez csatlakoztatjuk az a HDMI vagy optikai összekötő kábel mindössze. A soundbar egység adja a front bal és jobb, illetve a center csatornák hangját, a hátsó surround hangokat két további aktív hangszóró szolgáltatja, és egy szintén vezetéknélküli mélysugárzó felel a basszushangokért. Ebben az esetben tehát nincs szükség erősítőre, mert az egységek (soundbar + surround-ok + sub) beépített erősítő egységekkel rendelkeznek. Fontos azért megjegyeznünk, hogy az összes hangszóró egységet külön-külön csatlakoztatnunk kell az elektromos hálózatra is, illetve szükséges legalább egy WiFi Router megléte is. Ha a nagyobb hálózati stabilitásra vágyunk, és van lehetőségünk további kábelek elhelyezésére, akkor helyi hálózatra is csatlakoztathatjuk a hangszórókat UTP kábelek segítségével az biztos adatátvitel megvalósításához, amihez a WiFi router-en kívül még további hálózati eszközökre (szintén tápellátást igényelnek), például egy több porttal rendelkező switch-re is szükségünk lehet.

Hogyan rakjunk össze egy nagyon jó minőségű házimozi rendszert bőven egy millió, vagy akár fél millió forint alatt?, Denon Store

Bőven egy millió forint alatt a DENON DHT-S716H soundbar + 2 db DENON HOME 150 aktív hangsugárzó + DENON DSW-1H mélysugárzó rendszer nagyszerű és szinte teljesen kábel mentes választás lehet. Kiváló hangzást biztosít, akár filmeket nézünk, akár zenét hallgatunk rajta. Amennyiben szeretnénk kímélni a pénztárcánkat, jusson eszünkbe, hogy a két hátsó DENON HOME 150 hangszórót később is hozzáadhatjuk a rendszerünkhöz, ezzel két ütemre bontva a rendszer megvásárlását. A fenti szett egyben DHT-S716H + DSW-1H + DENON HOME 150 vagy külön is megvásárolható.

Rendszer 2: Házimozi erősítő, 5 db szatellit hangsugárzóval és mélysugárzóval azoknak, akiknek nincs túl sok szabad helyük, de nem akarnak engedni a hang minőségéből.

Házimozi rendszert nem csak nagy hangszórókkal lehet építeni. Ez az összeállítás azoknak jön jól, akik nem szeretnének nagy hangszórókat, vagy csak nincs elég helyük erre a szobában. Itt jönnek képbe a falra szerelhető, ún. szatellit hangszórók, amelyek eléggé kis méretűek ahhoz, ne rúgják fel a szoba összképét. A Polk Audio TL1600 vagy a Focal SIB EVO 5.1-es hangszóró szettek és a DENON AVR-X3700H házimozi erősítője jó választásnak ígérkeznek egy ilyen rendszerhez.

Hogyan rakjunk össze egy nagyon jó minőségű házimozi rendszert bőven egy millió, vagy akár fél millió forint alatt?, Denon Store

A DENON AVR-X3700H erősítő lehetővé teszi rendszerünk bővítését nagyobb méretű front hangsugárzókkal a jövőben, mivel csatornaként akár 180 W teljesítmény leadására is képes. Ez az első első tagja a DENON AVR szériájának, amely rendkívül fejlett videófeldolgozást kínál, analóg-HDMI átalakítással, video forrásanyag felskálázással egészen 1080p-ig, vagy 4K Ultra HD (60/50Hz) felbontásig, valamint rendelkezik beépített Audyssey MultEQ XT32 akusztikai optimalizáló rendszerrel az ahhoz tartozó mikrofonnal együtt és LFC, Sub EQ, Dynamic Volume és Dinamikus EQ beállítási lehetőségekkel.

Hogyan rakjunk össze egy nagyon jó minőségű házimozi rendszert bőven egy millió, vagy akár fél millió forint alatt?, Denon Store

A már említett Polk Audio hangszóró szett (TL1600) hangszórónként egy darab 0,5 hüvelykes (1,27 cm) magas hangsugárzóval, két darab 2,5 hüvelykes (6,35 cm) középsugárzóval, és a mélysugárzó egy nagyobb 8 hüvelykes (20,32 cm) mélysugárzóval rendelkezik, ami ebben az árkategóriában határozottan figyelemreméltó.

Hogyan rakjunk össze egy nagyon jó minőségű házimozi rendszert bőven egy millió, vagy akár fél millió forint alatt?, Denon Store

Rendszer 3: Házimozi erősítő két nagyobb méretű álló front hangsugárzóval, center és két surround hangsugárzóval, mélysugárzóval

Az ilyen típusú szettek tekintetében igazán nagy választék van kínálatunkban, így könnyen eldönthetjük, hogy melyik erősítőt, hangszórót, milyen dizájnt, formavilágot választunk ki az ízlésünknek és pénztárcánknak megfelelően. Egy említésre méltó, jó árú szett, ami bőven egy millió forint alatt van, az a DENON AVR-S960 + Wilson RAPTOR 7/1 / VOKAL együttese.

A  DENON AVR-S960 7.2 csatornás házimozi erősítő Wi-Fi és bluetooth vezeték nélküli modulokkal van felszerelve, és kompatibilis az Amazon Alexa hangvezérlő rendszerrel. A beépített HEOS hálózati modul és egyben zenei médialejátszó rendszer lehetővé teszi, hogy zenét hallgasson bármely Magyarországon elérhető zenei streaming szolgáltatás segítségével, vagy élvezhesse a telefonján, tablet készülékén és otthoni szerverén lévő zenei fájljait.

Hogyan rakjunk össze egy nagyon jó minőségű házimozi rendszert bőven egy millió, vagy akár fél millió forint alatt?, Denon Store

A WILSON RAPTOR hangszórók kizárólag a legjobb minőségű anyagokból készülnek. A rugalmas faanyagok használatának köszönhetően az egész hangszóró szerkezete és a belső merevítések is könnyűek, de mégis kellően stabilak, tartósak, ami alapvetően meghatározza az egész RAPTOR széria kellemes zenei és mozis hangzásvilágát.

OLVASS TÖBBET: A Denon bemutatja erőteljes, hang-vezérlésű S-szériás AV-receivereit

A nagy házimozi választék kellős közepette először is érdemes megfontolnunk, hogy milyen funkciókra van szükségünk, kizárólag mozira vagy zenére is szeretnénk-e használni, és hogy a zene szempontjából milyen minőségi igényeink vannak. Ezt követően érdemes meghatározni a költségvetést és készíteni pár forgatókönyvet a megvásárolandó szetteket illetően. Amennyiben nem vagyunk kellően jártasak ebben a témában, érdemes igénybe venni a DENON Márkaboltban dolgozó kollégáink segítségét, akik szaktudásukkal eligazítják Önt, sőt, a releváns rendszereket meg is hallgathatják a közreműködésükkel, ezzel is segítve a végső rendszer melletti döntés meghozatalát. A DENON Márkaboltot meglátogatva, vagy esetleg Email-ben, telefonon felkeresve sok jó tanácsot kaphatnak szakembereinktől, akik szívesen be is mutatják a kívánt hangrendszert egy előzetes időpontegyezetetést követően.