A zenéd mindig jobban szól egy Marantz-on! Marantz MODEL 30 és az SACD 30n

A Marantz két olyan terméket jelentett be, melyek a márka új korszakát jelentik, a MODEL 30 integrált erősítőt valamint az SACD 30n hálózati audio streamert és SACD lejátszót. Mindez Saul Marantz alapító küldetéséből született, akinek célja az volt, hogy a hallgatót minél közelebb hozza az eredeti felvételhez. A MODEL 30 és az SACD 30n készülékeket szakértő módon tervezték és precízen hangolták az elmúlt három év folyamán.

0

A Marantz bemutatja a jövőképét jelképező, következő generációs MODEL 30 integrált erősítőt és SACD 30n hálózati audio streamert és SACD lejátszót

A zenéd mindig jobban szól egy Marantz-on! Marantz MODEL 30 és az SACD 30n, Denon Store

A Marantz® két olyan terméket jelentett be, melyek a márka új korszakát jelentik, a MODEL 30 integrált erősítőt valamint az SACD 30n hálózati audio streamert és SACD lejátszót. Mindez Saul Marantz alapító küldetéséből született, akinek célja az volt, hogy a hallgatót minél közelebb hozza az eredeti felvételhez. A MODEL 30 és az SACD 30n készülékeket szakértő módon tervezték és precízen hangolták az elmúlt három év folyamán. A japán Shirakawában gondosan gyártott termékek egyben az első Marantz termékek, melyek a márka új ipari formatervezésével jelentek meg, megünnepelve és korszerűsítve az 1950-es, 60-as és 70-es évek legendás Marantz termékeinek alapvető dizájn elemeit.

A zenéd mindig jobban szól egy Marantz-on! Marantz MODEL 30 és az SACD 30n, Denon Store

2017-ben a Marantz új küldetésbe kezdett, hogy újrapozícionálja jövőjét a High End audio
világban. A márka történetének áttekintésével a csapat korszerűsítette a márka minden
aspektusát. Olyan legendás termékekből inspirálódtak, mint az eredeti Audio Consolette, a Model 30, a Model 2250 és a Model 9 erősítő, így az új MODEL 30 és SACD 30n a klasszikus Marantz dizájn elemeit öleli fel, és ezt házasította össze az építkezés és az anyagok teljesen modern megközelítésével. Mindkét új termék bepillantást nyújt a Marantz jövőjébe.

Eindhoven. (2020. szeptember 1.):

„A Marantz frissítésének fő célja az volt, hogy hatékonyan megragadjuk az időtlenséget, a
zeneiséget és a szenvedélyt, amelyet a márka csaknem 70 éven át nyújtott a világnak” – mondta Joel Sietsema, a Classé és a Marantz elnöke. „Ezért először elmerültünk a márka történelmében, hogy megtervezzük a Marantz MODEL 30 és az SACD 30n modelleket. Tudtuk, hogy ezeknek az új termékeknek és utódaiknak tovább kell finomítaniuk a klasszikus Marantz hangzást, de friss, új megjelenést és megépítési minőséget kell biztosítaniuk, melyet a kortárs rajongók szeretnek. Az eredmény egy megszokott, mégis teljesen új Marantz ID és emellett az izgalmas zenehallgatási élmény az, amely elhozza a Marantz ígéretét, a legzeneibb hangzást.”

A zenéd mindig jobban szól egy Marantz-on! Marantz MODEL 30 és az SACD 30n, Denon Store

A MODEL 30 integrált erősítő

A Marantz hangmesterek alapos munkája és a szakértők generációi által átadott hangzás
szemlélete, a kortárs technikai innováció és a HiFi hagyományok elegye vezetett a MODEL 30 megalkotásához. A teljes analóg kialakítás teljesen különálló kétlépcsős felépítést kínál, független tápegységgel az előerősítőhöz és a végerősítőhöz. A kizárólag az előerősítőhöz tervezett tápáramkör stabil tápellátást tesz lehetővé, amelyre nincs hatással a végerősítő fokozat által igényelt teljesítmény ingadozás. Egy túlméretezett toroid transzformátor kizárólag az előerősítőhöz van rendelve a nagy tisztaság biztosítása érdekében, míg a transzformátor körül kettős árnyékoló acél ház van felszerelve, hogy elnyomja a fluxus szivárgást, amely zajt generálhat a perifériás áramkörökben.

Marantz MODEL 30 és SACD 30n, A zenéd mindig jobban szól egy Marantz-on! Marantz MODEL 30 és az SACD 30n, Denon Store
Marantz MODEL 30

A végerősítő fokozat tápellátása azonnal nagy áramot juttat a kapcsoló üzemmódú erősítőhöz. Ez biztosítja a csatlakoztatott hangszórók maximális vezérlését a legkeményebb intenzív basszusok követése érdekében és tiszta energiát biztosít a legfinomabb részletek reprodukálásához. Az eredmény az abszolút jeltisztaság és a kivételes hangminőség.

Olvass többet: Hogyan válasszuk ki a megfelelő sztereó erősítőt?

Hangminőség MODEL 30-ban

Az erősítő mozgó tekercses és mozgó mágneses phono áramkörört is tartalmaz – kiegészítve a Marantz Musical Premium Phono EQ áramkörrel és a Marantz HDAM technológiával – a csúcsteljesítmény érdekében. A MODEL 30 erősítő Phono EQ fokozata mozgó mágneses és alacsony kimenetű mozgó tekercses hangszedőkkel egyaránt használható, a beépített MC erősítőnek köszönhetően. A torzítást a phono szakaszon kétfokozatú erősítéssel csökkentik, és a Marantz HDAM-eket a bemeneti szakaszban JFET-ekkel (junction field effect tranzisztorokkal) kombinálják, ami nagy bemeneti impedanciát eredményez. A kapcsoló kondenzátorok kizárása tovább egyszerűsíti a kialakítást, csökkenti a jel torzulását és javítja a jel tisztaságát. Ezenkívül a MODEL 30 egy bemeneti impedancia választóval van felszerelve, amely három különböző értékre állítható: „MC Low (33 Ohm), MC MID (100 ohm) és MC HIGH (390 ohm)”, amely tovább optimalizálja a hangszedők hangminőségét.

Marantz MODEL 30 és SACD 30n, A zenéd mindig jobban szól egy Marantz-on! Marantz MODEL 30 és az SACD 30n, Denon Store
Marantz Model 30

A MODEL 30 folytatja a Marantz hagyományát, hogy saját diszkrét áramköri tervezésű paneljeit – Hyper-Dynamic Amplifier Module (HDAM) – használja a chip alapú erősítők helyett, és a lehető legzeneibb, pontosabb és legrészletesebb hangzást kínálja. A rövid bal és jobb oldali jelutakkal, a diszkrét felület szerelt alkatrészeket kihasználva a HDAM-ek drámai módon felülmúlják a hagyományos integrált Op-erősítőket, hogy kivételes hangminőséget és teljesítményt érjenek el.

Az SACD 30n hálózati audio streamer és SACD lejátszó

Az új SACD 30n a Marantz szabadalmaztatott SACDM-3L transzport mechanizmusáratámaszkodik, amelyet kizárólag a lehető legjobb teljesítmény elérésére terveztek SACD-k, CD-k és adatlemezen tárolt zenék lejátszásához. Úgy építették meg, hogy megfeleljen a modern zenerajongók követelményeinek, akik hozzáférést szeretnének a meglévő fájlgyűjteményeikhez vagy a vezető streaming szolgáltatásokhoz. A beépített HEOS platform kihasználásával az SACD 30n egy prémium CD / SACD lejátszót kombinál egy modern digitális forrás elosztóval, egy USBDAC-kal és egy beépített előerősítővel.

Marantz MODEL 30 és SACD 30n, A zenéd mindig jobban szól egy Marantz-on! Marantz MODEL 30 és az SACD 30n, Denon Store
MODEL 30 és az SACD 30n sztereó rendszer

SACD 30n – Beépített HEOS

A beépített HEOS használatával az SACD 30n képes FLAC fájlokat streamelni 44,1 kHz-től 192 kHz-ig akár 24 bites felbontással, DSD 2,8 MHz és DSD 5,6 MHz, ALAC (Apple Lossless) és MP3 fájlokat streamelni a nagy streaming szolgáltatóktól, beleértve az Amazon Music HD-t, a Tidal-t és más egyéb szolgáltatókat. A beépített HEOS szintén nagyobb rugalmasságot és hozzáférést biztosít a zenehallgatáshoz, beleértve a különféle hangvezérlő technológiákat, köztük az Amazon Alexa-t, a Google Assistant-et és az Apple Siri-t a zenék egyszerű lejátszásához, a számok átugrásához és más egyéb funkciókhoz. 1

Marantz Musical Mastering SACD 30n-ben

Az SACD 30n a Marantz saját Marantz Musical Mastering (MMM-Stream konverter és MMMConversion szakasz) technológiájára támaszkodik az optimális digitális audio konvertáláshoz. A PCM bemenő jelet 11,2 MHz-es DSD-re konvertálja a lejátszón belüli MMM-Stream konverter segítségével. Az előállított magas frekvenciás jelet az MMM-konverziós szakasz dolgozza fel (amelyet a hagyományos DAC helyett használnak) az analóg kimenet előállításához. Két rendszeróra biztosítja a bejövő jel legpontosabb felkonvertálását, legyen szó lemezről vagy digitális bemenetről, 44,1 kHz és 384 kHz között. A DSD-analóg átalakító kialakítás táplálja a Marantz HDAM-et a kimeneti szakaszban az optimális hangminőség érdekében.

Marantz MODEL 30 és SACD 30n, A zenéd mindig jobban szól egy Marantz-on! Marantz MODEL 30 és az SACD 30n, Denon Store
Marantz

Ezenkívül az SACD 30n-ben használt fejhallgató-erősítő külön dedikált erősítőmodullal
rendelkezik, amely egyedülálló Marantz HDAM-SA2 áramkört használ, kivételes jel-zaj aránnyal. A fejhallgatók szélesebb skálájával való együttműködéshez a Gain Factor három beállított előre beállított értékre állítható – alacsony, közepes és magas -, így lehetővé válik a nagy impedanciájú fejhallgatók meghajtása.

Olvass többet: Az 5 legnépszerűbb és legjobb álló hangsugárzó

1 A funkcionalitás mértéke platformfüggő, a hangvezérlő funkciók működtetéséhez külső eszköz szükséges.