Miért és milyen zajszűrős fejhallgatót érdemes választani?

0

Az audió piacon nagyon széles a különböző fej- és fülhallgatók választéka. Többek között klasszikus kábeles vagy vezeték nélküli változatok kaphatók. Ezen kívül zajszűrős modellek is vannak, amelyek segítenek elszigetelődni a környezettől. A kérdés az, hogy hogyan működnek a zajszűrős fejhallgatók és miért érdemes fontolóra venni egy ilyen megoldást? Hogyan válasszuk ki a megfelelő készüléket?

A fejhallgatók piaca egyre nagyobbá válik és néha nehéznek tűnhet kiigazodni a különböző ár- és minőség kategóriájú termék között. amelyek próbálnak illeszkedni a vásárlók igényeikhez. A felhasználók nagy része többféle teszt alapján keresi a megfelelő készüléket, de sajnos előfordulhat, hogy a tesztek nem tökéletesen tükrözik a valódi minőséget.

Következésképpen néha több modellt veszünk, amelyek az idő elteltével nem felelnek meg. Minden felhasználó előre alakít saját véleményt az audió termékekről, még azelőtt, hogy saját fülével letesztelje ezt, az ismerősöktől és a reklámokból érkező információk alapján. A legjobb megoldás mindenképpen a készülék személyes kipróbálása. A Denon Márkaboltban dolgozó szakértők tapasztalata alapján, akik évek óta segítenek kiválasztani a megfelelő fejhallgatókat akár professzionális zenészeknek és zene szakértőknek (pl. a kínálatunkban szereplő modelleket DJ-knél is meg lehet találni), azt javasoljuk, hogy: mindig teszteld saját füleddel és próbáld meg megfigyelni a különbségeket több modell között, mert a lényeg nem csak a basszus.

A zajszűrési modullal rendelkező modellek egyre népszerűbbé válnak. A Denon és Bang & Olufsen márkájú fej- és fülhallgatók modelljei alapján ellenőrizzük, hogy miket érdemes figyelembe venni a vásárlás során. Megemlítjük azt is, hogy nemcsak a zajcsökkentésre fogunk összpontosítani, hanem a hang tisztaságára, minőségére és a frekvenciatartományra.

Az első modell, ami tesztelésre kerül, a Denon AH-GC30 fejhallgató

Miért és milyen zajszűrős fejhallgatót érdemes választani?, Denon Store

Denon AH-GC30 – mi javult, milyen elemeket erősítettek meg, és mit jelent meg újdonságnak?

A legendás elődje – az AH-GC20, amely bemutatásakor a 2015-ös évben slágertermék nevet szerzett az audió piacon, messze maga mögött hagyta a versenytársait. A jó minőségű, tiszta, de egyszerre térhatású hangzásnak köszönhetően a Denon elérte a vezető pozíciót. Idén a piacon az AH-GC20 utódja – a Global Cruiser 30 jelent meg. És már az elején meglepő a nagy technológiai előrelépés. 3 zajszűrési mód, a Denon Hi-Fi modellektől származó átalakítók gyártási technológiája, és az, ami legjobban meglephet – a DAC USB. A PC-hez az USB kábeles csatlakozásának köszönhetően még sokkal többet tudunk elérni, mint az átlagos kábelek esetén. Még mélyebb hang, részletesebb hangzás és ehhez még zajszűrés is jár! A fejhallgató kialakítása is figyelemreméltó – a fejpánt erősebb lett, mert az előző modellben előfordultak vele problémák.

Miért és milyen zajszűrős fejhallgatót érdemes választani?, Denon Store

Összefoglalva, az AH-GC ideális megoldás azoknak, akik szeretik a lineáris hangzást a közép- és magas hangokban, és ami nagyon fontos – a basszus kicsit kifinomultabb lett.

Bang & Olufsen H9i/H8i – ideális fejhallgató a klasszikus zene rajongóinak.

Ha mindig hiányzott neked a világosabb hangzás és a melegebb közép, a segítségre készen áll a dán származású Bang & Olufsen. A márka azzal büszkélkedhet, hogy a két zászlóshajó modelljének – H9i és H8i – hangzása teljesen lenyűgözi akár a legigényesebb felhasználókat is. Szereted a jazz-t, a blues-t vagy a klasszikus zenét? Ez a fejhallgató neked való! Nagyszerűen kifinomult basszus, tiszta magashangok és kicsit melegebb közép, amely még élvezetesebbé teszi a zenehallgatást.

, Miért és milyen zajszűrős fejhallgatót érdemes választani?, Denon Store

A zajszűrés terén a B&O sem marad le. Az ideális H9i konstrukciója az egész fület takarja, amelynek köszönhető nagyon jól működik a passzív zajszűrés. Az NC funkció bekapcsolásával teljesen belemerülhetünk a zenehallgatásba az irodában, az utcai zajban, vagy a repülőgépen, miközben az illeszkedő csúszkák biztosítják teljes kényelmet a felhasználónak. Mindegyik modellben nehéz megtalálni a hibát. Azoknak, akik nem annyira türelmesek, az elején kicsit nehéznek tűnhet a H9i modell vezérlése. A fejhallgatón található érintő panel az idő elteltével nagyon kényelmessé és intuitívvé válik, ami több előnnyel a klasszikus gombokkal szemben. A dánok jól végezték a munkájukat.

Vannak zajszűrős fülhallgató modellek is?

Ha már a Bangról volt szó, nézzük meg a legnépszerűbbet a termékei között, pontosabban az E8 modellt. Nemrég jelent meg a felújított verziója – a 2.0. Az újabb modellben megnövekedett az akku működési ideje és hozzá lett adva az indukciós feltöltési mód.

, Miért és milyen zajszűrős fejhallgatót érdemes választani?, Denon Store

Az E8 2.0 modellt hallgatva biztosan érdekes lesz kipróbálnod a transzparens módot – tisztán kényelemből, ha nem akarod minden alkalommal kivenni a készüléket a füledből. Miért említjük ezt a témát a zajszűrésről szóló bejegyzésben? Őszintén szólva, ez a fülhallgató NEM rendelkezik aktív zajszűréssel, de fel lett szerelve a COMPLY típusú memóriahabokkal, amelyeknek köszönhetően teljesen kizárhatjuk a környezetből érkező zajokat.

A legegyszerűbb módja annak, hogy megtaláljuk az ideális fej- vagy fülhallgatót, a tesztelés. Látogass el a Denon Márkaboltba, mely a 1117 Budapest, Október huszonharmadika u. 8-10 házszám alatt található, az Allee Bevásárlóközpont 2. emeletén. A szakértőink szívesen megbeszélik a felmerülő kérdéseket, és segítenek a választásban.

A Denon Márbabolt csapata