Milyen TV kihangosítót érdemes választanod?

0

A TV kihangosítók, más néven soundbarok, hangprojektorok univerzális audio eszközökké váltak, amelyek egyaránt képesek kiszolgálni a sztereó és a mozi szerelmeseit is. Melyik márka megoldása a legjobb filmnézésre vagy zenehallgatásra? Melyik típus a legsokoldalúbb? A Denon Márkabolt számos népszerű készüléket megismertünk. Ezútón szeretnénk megosztani veled tapasztalatainkat, hogy segíthessünk döntésedben, ha ezen megoldásokban gondolkodsz, vagy felkeltsük az érdeklődésedet.

Az otthoni audio rendszerek hosszú évek óta nem változtak eredeti felépítésükben. Két lehetőség volt a zene és a film szerelmeseinek: sztereó vagy házimozi. Néhány évvel ezelőtt egy új rendszer jelent meg az audio világában, a TV kihangosító, amely mindkét rendszer fő tulajdonságát ötvözi. Ebben a leírásban bemutatunk több modellt, külön kiemelve, hogy mi teszi őket különbözővé és mik azok, amiben jobbak a másiknál.

Ha neked a zene a fontosabb – Canton Smart Soundbar 9

, Milyen TV kihangosítót érdemes választanod?, Denon Store

Kezdjük a sort egy zene hallgatásra szánt soundbárral. Alig vártuk, hogy megérkezzen boltunkba az első Canton Smart Soundbar 9 és letesztelhessük, mivel már elődei nem egyszer bizonyították számunkra, hogy ez a német csúcsmárka komolyan veszi ezt a szegmenst is. Végül határozottan meglepett minket a termék minőségével a várakozásunkhoz képest is. A teljesítmény a legmagasabb szintet képviseli és a letisztult, minimalista dizájn első rangú anyagokból építkezik, így azt az érzést kelti, hogy itt bizony prémium termékkel van dolgunk.

A Canton Smart család legújabb kihangosítója lenyűgöző élményt kínál, miközben kedvenc zenei lejátszási listánkat hallgatjuk. A hangzás nagyon tiszta, minden dal tele van részletekkel. A Smart Soundbar elbűvöli a hangszerek elkülönülésével, tökéletesen reprodukálja a legkisebb részleteket is. Kedvenc dalaidat újra felfedezheted vele.

A Canton Smart Soundbar 9 funkcionalitása szintén lenyűgöző. Zenéket streamelhetünk a Google Cast alkalmazás segítségével. Megtalálható a Bluetooth is, amelynek köszönhetően zenehallgatást biztosíthat barátainak is anélkül, hogy a WiFi jelszavunkat megadnánk. Ha a hangminőség a legfontosabb, akkor neked ajánljuk a Canton Smart Soundbar 9 –et.

Ha a legkisebb méretből a legtöbbet szeretnék, akkor Polk Magnifi Mini

Nézzük meg a legkisebb méretű TV kihangosító kategóriát, ahol csak egy győztes van, a Polk Magnifi Mini. A szett  két elemből áll. A fejegység nagyon kicsi, csak 33 centiméter hosszú, de a felépítésének köszönhetően a hang térhatása jól imitálja a valódi 5.1-es rendszereket. A mélysugárzó keskeny, így elhelyezhető szinte bárhol. A szimmetrikus, 30 m2-es helyiségekig egy igazi moziban érezheted magad.

Milyen TV kihangosítót érdemes választanod?, Denon Store

Ez a koncepció a zenében is nagyon jól működik. A hang tiszta, dinamikus és kevésbé részletezett, mint a Canton esetében. Ennek a kicsi hangsugárzónak a képességei azonban még így is lenyűgözőek. Szinte mindent megtalálunk benne: Google Cast, Bluetooth, HDMI ARC. Ha fontos a kompakt méret és a jó hangminőség, akkor a Polk Magnifi Mini-t ajánljuk neked.

Mozi szerelmeseinek – Denon DHT-S716H

, Milyen TV kihangosítót érdemes választanod?, Denon Store

A Kedvenc hangszórónk, amely kompromisszumok nélküli moziélményt nyújt, a DHT-S716H. A DSW-1H mélysugárzóval és a HOME 150 hangszórókkal együtt egy tökéletes rendszert alkotnak. Itt egy igazi vezeték nélküli házimozival van dolgunk. A szett mindegyik eleme külön megvásárolható, de a komplett mozi szettben kel életre az igazi ereje.

Nagy méreteinek köszönhetően a rendszer képes tágas helyiségeket is könnyedén behangosítani, megtölteni hangtérrel. A konfigurálás egyszerű, mindegyik egység a kihangosítóval kommunikál és minden zökkenőmentesen működik. Érdemes megemlíteni, hogy a HOME 150 nem csak a moziban használható, mint háttérsugázó, hanem a többhelyiséges HEOS multiroom rendszer különálló hangsugárzójaként is.

Milyen TV kihangosítót érdemes választanod?, Denon Store

NA és hogyan működik a zenehallgatás és a filmnézés? A térbeli hatás szempontjából ez a Denon szett felülmúlhatatlan. Pontosan úgy érezheted magd, mintha az akció közepén lennél. A hangzás tiszta, nagyon részletes, jól elkülönül és nagy dinamikával bír. A  mélytartomány is tökéletes, nem dominálnak, hanem egységet alkot a többi hanggal precízen, erősen és gyorsan. A rendszer funkcionalitása a legmagasabb szintet képviseli. Rendelkezésre áll a többhelyiséges HEOS mulitiroom rendszer dedikált alkalmazásával is, amely számos zenei szolgáltatás és internetes rádió használatát teszi lehetővé és biztosítja a rendszer bővíthetőségét és hosszú távú használhatóságát.

Olvass többet: Mi a multiroom?

Összefoglalva:

a TV kihangosító soundbarok, hangprojektorok egyfajta rést töltenek be az otthoni audio rendszerek világában. Teljesen más módon közelítik meg az otthoni szórakoztatást. Kevés helyet foglalnak el, nagyon könnyen beállíthatóak és kis méretük ellenére kiváló hangminőséget kínálnak. Mindenki, aki szereti a jó hangzást, megtalálhatja a számára tökéletes eszközt. A felsorolt készülékek csak példák a rendelkezésre álló modellek széles skálájából. Várunk téged is a Denon Márkaboltba, hogy meghallgathassad és felfedezhessed a különféle megoldásokat.

Denon Store
Csapata
Budapest