Mit tud a Naim MU-SO 2 vezetéknélküli hangrendszer?

0

Hogyan lehetne leírni a Naim Audio, Mu-so 2 névre hallgató többfunkciós soundbar-ját néhány szóval? Egyedi, innovatív, kiváló tervezés, és gyönyörű külső. A NAIM Mu-So régóta várt utódja a NAIM Mu-So 2 nem is olyan régen jelent meg a piacon. De miben különbözik elődjétől? Milyen változtatások és fejlesztések kerültek bele? Miért érdemesebb már inkább a Mu-So 2-t választani? A DENON Márkabolt szakértői alaposan tesztelték és összehasonlították az új Mu-So2-t az előd modellel. Következő írásunkból minden lényeges kérdésre próbálunk választ adni.

Öt év elteltével az első kiadás után megérkezett tehát a Mu-So második generációs soundbar-jának újabb kiadása, egyenesen az angliai Sailsbury városából. Elődjéhez, a számos díjat elnyert Mu-So-hoz képest számos változásra volt szükség, hogy lényeges előrelépést tapasztaljunk a Mu-So 2 vezetéknélküli rendszerében. Külső szempontból nem sokban különböznek ugyan egymástól, de belül annál több újítás és fejlesztés történt.

Mit tud a Naim MU-SO 2 vezetéknélküli hangrendszer?, Denon Store

Különbségek a Mu-so és a Mu-so 2 között

Azt, hogy a Mu-so 2 tökéletes utódja a Mu-So-nak, a teljesen megújult belső hardver is bizonyítja. A többmagos DSP (digitális jelfeldolgozó) processzor sokkal nagyobb teljesítményt nyújt, mint az egymagos elődje. Az új processzor 2000 Millió műveletet végezhet el másodpercenként, míg elődje ezzel szemben csak 150 Milliót tudott másodpercenként. Dióhéjban, a nagy számítási kapacitásnak köszönhetően a nagyobb felbontású és részletgazdagabb zenei felvételeinket már 32 bit / 384 kHz -es kódolással is élvezhetjük, többek között akár PCM formátumban.

A szintén megújult hangszóró egységek, amelyeket a Francia Focal hangszóró gyártó készít, és amelynek mérnökei a NAIM Audio mérnökeivel együttműködve hangolták össze hangszóróikat, hogy a Mu-So 2 akár 450 W-os teljesítményt is képes legyen leadni, szintén azt erősítik, hogy itt egy rendkívül komoly, prémium zenei rendszerről beszélünk. Fontos újításnak tudható be az is, hogy egy új korlátozó algoritmusnak köszönhetően a hangszórók még nagyobb hangerő esetén sem torzítanak, így nem kell tartanunk ettől a kellemetlen jelenségtől a házibulik, vagy a nagyobb szobákban való használat esetében sem.

Mit tud a Naim MU-SO 2 vezetéknélküli hangrendszer?, Denon Store

Multifunkcionalitás

Nagy változásokat tapasztalhatunk az elérhető funkciók tekintetében is. Az AirPlay immár második verzióját, az AirPlay 2-t használhatjuk Apple termékeink esetében. A Chromecast támogatásnak köszönhetően számos új zenei forrás gazdagítja máris a kínálatot a már korábban is jelenlévő Tidal, Deezer és Spotify Connect streaming szolgáltatások mellett. A Mu-So 2 egyik legnagyobb különlegessége és újdonsága, hogy kapott egy HDMI csatlakozót ARC képességgel felvértezve természetesen. Ez lehetővé teszi a közvetlen TV csatlakoztatást több hangformátum dekódolásának képességével, és a jóval nagyobb adatátviteli sebességgel, mint az optikai csatlakozás esetében.

További pluszt ad az újra tervezett, intuitív érintőpanel is, ami kézközelség érzékelővel van felvértezve, így könnyen felébreszthetjük a kijelzőt egy apró érintéssel, és a készülék érintő ikonjai máris világítanak, használatra készek. A Mu-So 2 doboza tartalmaz egy az alapvető funkciók használatára alkalmas ergonomikus távirányítót is.

Mit tud a Naim MU-SO 2 vezetéknélküli hangrendszer?, Denon Store

Szintén nagy volumenű változás a készülék átalakított belső szerkezete, felépítése. A ház merevítése és a válaszfalak elhelyezése jelentősen befolyásolja a keletkező mellékrezgések csillapítását és hasznos hangok megfelelő leadását, ami jobb basszust eredményez. A készülék jellegzetes kinézetét adó hűtőbordái is kompaktabbak, és egyben hatékonyabbak lettek a rendszer által termelt hő elvezetésében.

Vezérlés a NAIM alkalmazás használatával

A zenehallgatónak manapság már nem kell állandóan a hangrendszer mellett tartózkodnia, így a Mu-So 2 kötelező jelleggel rendelkezik egy kiválóan használható, intuitív távirányító applikációval. A továbbfejlesztett WiFi kapcsolatnak köszönhetően – természetesen azért továbbra is rendelkezik egy Ethernet csatlakozóval a készülék – lehetőségünk van arra, hogy az elérhető legfrissebb Naim alkalmazás segítségével vezéreljük a rendszert. Az elérhető zenei erőforrások között böngészhetünk előadó, műfaj, album és egyéb más keresési kritériumok alapján is. A hangerő beállítása mellett az egyes helyiségek, szobák lejátszását külön-külön, vagy egy azonos csoporton belül is szabályozhatjuk.

Mit tud a Naim MU-SO 2 vezetéknélküli hangrendszer?, Denon Store

Miért az egyik legjobb zenei rendszer a NAIM Mu-So 2?

A hangminőség miatt természetesen a sebesség miatt is. Az alkalmazásvezérlés sokkal gyorsabbá és kényelmesebbé vált az újabb, stabilabb WiFi modulnak köszönhetően. A Naim Core belső rendszere által biztosított és feldolgozott zenei fájlok (akár helyi, akár internetes streaming forrásból származnak) visszanyerik frissességüket és tisztaságukat, így kifejezőbb magas és mély hangokat, illetve basszusokat szolgáltatva. Fenséges hatást kelt szobánk közepén a Mu-So 2 világító központi tárcsájának, és a közepén elhelyezkedő szintén világító érintő ikonoknak köszönhetően. A HDMI bemenet segítségével közvetlenül a TV-ről lejátszott különböző formátumú hangfolyamokat is élvezhetjük.

Multiroom képességek

A NAIM Mu-So 2 is lehetővé teszi, hogy multiroom rendszert hozzunk létre otthonunkban. A Mu-so 2 problémamentesen együttműködik minden Naim Mu-so típusú, hálózatunkra csatlakozó eszközünkkel. Ennek köszönhetően a legmagasabb színvonalú zenei hangminőséget élvezhetjük a lakás vagy ház minden szobájában.

Mit tud a Naim MU-SO 2 vezetéknélküli hangrendszer?, Denon Store

Összefoglalva: az új Naim Mu-so 2 méltó utódja az előd modell Mu-So-nak. Az új funkcióknak köszönhetően egy igazi, ragyogó hangú, multiroom rendszerrel tisztelhetjük meg otthonunkat, ami egyúttal kategóriájának legjobb rendszere is árkategóriájában. A legfontosabb persze, mint mindig, a puding próbája, ezért ezúton is meginvitáljuk egy teszt meghallgatásra a DENON Márkaboltba.

Denon Store Csapata